Zonder de meteoriet waren we er niet

Door Jelle Reumer
1 audio-cd
luisterduur - 63 minuten

ISBN: 9789089930019


prijs: € 12,95

Bestel nu uw exemplaarLuister naar een fragment
  Klik op icoon voor fragmentZonder de meteoriet waren we er niet
De mens als evolutionaire toevalstreffer
De grote panda zit in zijn bamboebos, hij knaagt langzaam op een taaie scheut en bekommert zich om niets. Dat vindt hij fijn. Het interesseert de grote panda geen klap dat hij op het punt van uitsterven staat, laat staan dat het hem interesseert dat ook de Sumatraanse neushoorn zou kunnen verdwijnen. Het zal de natuur allemaal een worst zijn. Op één diersoort na. De mens.

Dit toegankelijke luistercollege van Jelle Reumer biedt een verhelderende kijk op wat de mens bezielt om dát te doen. Wie is eigenlijk die mens? Hoe toevallig is het dát we er zijn en hoe zijn we hier op deze planeet terechtgekomen? En dan nog wel in zulke enorme aantallen! En wat betekent dat allemaal, voor ons in de toekomst en voor de aarde?


Prof. dr. Jelle Reumer
studeerde biologie met als specialisatie paleontologie. Sinds 1987 is hij directeur van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. Tevens is hij bijzonder hoogleraar vertebraten paleontologie aan de Universiteit Utrecht. Daarnaast publiceerde hij enkele boeken en schrijft hij regelmatig columns voor diverse kranten en opiniebladen.